far sht Programi i Konvertimit t Borxhit pr Zhvillim

Programi i Bashkpunimit dhe Zhvillimit Italo-Shqiptar prfshin nj instrument inovativ financiami, Programin e Konvertimit t Borxhit pr Zhvillim (IADSA), e cila ka pr qllim t mbshtes zbatimin e projekteve n sektorin social, propozuar nga institucionet prkatse Publike Shqiptare dhe t seleksionuar bashkarisht nga t dyja palt n kuadrin e Programit Italo-Shqiptar t Asistencs pr Zhvillim.

Projektet e pranueshme, duhet t bazohen mbi prioritetet strategjike t prfshira n Strategjin Kombtare pr Zhvillim dhe Integrim, strategjit e rishikuara sektoriale dhe ndrsektoriale dhe Planin e Veprimit Kombtar pr Implementimin e Marveshjes s Asocim Stabilizimit. Gjithashtu duhet t bazohen n sektort e mposhtm prioritar: arsim, aftsim profesional, shndet publik, prfshirjen sociale t kategorive t margjinalizuara, gjenerimin e punsimit dhe zhvillimin e qndrueshm t territorit n nj prespektiv afatgjat duke kontribuar n krijimin e vendeve t lira t puns edhe n zonat rurale t vendit.

Projektet przgjidhen prmes Thirrjeve pr Aplikim, t cilat shpallen n mnyr periodike. Lejohen t aplikojne Institucionet Publike shqiptare n nivel qendror dhe lokal. Bashkpunimet ose Partneritetet me NGO Shqiptare dhe/ose Italiane, me Rajonet dhe entet vendore italiane dhe/ose me Organizata Ndrkombtare (IIOO) pr implementim t pjesshm ose t plot t projekteve, jan t lejueshme.Thirrja e Pest pr Propozime

Shpallen 15 projektet fituese

Kursi i kmbimit nga EURO-ALL i lejuar pr tu prdorur n Thirrjen e Pest pr Propozime

1 EUR = 137.17 ALL